КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Інформація для батьків, які виховують дитину з інвалідністю!

Дата: 21.02.2020 00:17
Кількість переглядів: 957

Увага!

Цього року держава дала можливість проходити реабілітацію НЕ лише дітям з ДЦП, а усім дітям з інвалідністю. Кожна дитини з інвалідністю, яка потребує реабілітації, у 2020 році буде забезпечена заходами з реабілітації за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволяє забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Для того, щоб забезпечити дитину реабілітаційними заходами одному із батьків дитини чи її законному представнику необхідно звернутися до виконавчого комітету Клеванської селищної   із заявою про направлення дитини до реабілітаційної установи (заява пишеться у довільній формі).


З переліком установ можна ознайомитись на сайті Міністерства соціальної політики України (за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/reabilitaciya-ditey-z-invalidnistyu-vnaslidok-dityachogo-cerebralnogo-paralichu.html) або безпосередньо в відділі соціального захисту населення селищної ради.


Фахівці органу соціального захисту населення  Клеванської селищної   допоможуть написати заяву та проконсультують щодо вибору закладу, в якому можна пройти реабілітаційні заходи і щодо самої програми реабілітації на основі індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю.


До заяви необхідно додати такі документи:

-паспорт громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини (копія);

-індивідуальна програма реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (копія) (програма оновлюється не рідше одного разу на два роки);

-виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).


Органи соціального захисту населення Клеванської селищної ради,  
на підставі поданих заяв ведуть облік дітей, які в порядку черговості направляються до обраної реабілітаційної установи.


Скористайтесь цією можливістю.
Чим раніше дитина отримає реабілітаційні послуги, тим більше шансів на успішний результат!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано