КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Про організацію спортивно-масової роботи на території Клеванської селищної ради

Дата: 25.10.2019 11:00
Кількість переглядів: 2149

З метою створенню умов для реалізації на території Клеванської громади державної політики в сфері фізичної культури і спорту, пропаганди здорового способу життя, профілактики захворювань, створення умов для всебічного гармонійного розвитку особистості, зміцнення здоров’я населення засобами фізичного виховання, фізичної культури і спорту громадськими організаціями фізкультурно-спортивного спрямування та закладами освіти проводяться заходи спортивно-масового та оздоровчого характеру.

У закладах загальної середньої освіти Клеванської селищної ради уроком фізичної культури охоплено 1250 учнів, що становить 83% загальної чисельності учнів. Зниження відсотку охоплення дітей фізичною культурою залежить від відсутності спортивної бази для початкових класів в Клеванському ліцеї №2. У закладах дошкільної освіти 100% дітей відвідують заняття з фізичного виховання.

В ліцеях громади (крім Клеванського ліцею №2) організовано діяльність секцій та гуртків з традиційних видів спорту – футбол, настільний теніс. Додатково на базі закладів проводяться тренування з хортингу та тхеквондо. Обладнано спортивні майданчики для гри в волейбол, баскетбол, міні - футбол.

Відділом освіти, культури, туризму, молоді та спорту селищної ради забезпечується функціонування методичного об`єднання вчителів фізичної культури, на засіданнях якого обговорюються шляхи, форми та методи роботи щодо активізації рухової активності учнівської молоді.

Під час занять фізичною культурою забезпечується інформування учнівської молоді щодо новин спорту, досягнень українських спортсменів.

Вихованці ліцеїв беруть участь в Спартакіаді школярів Рівненщини серед закладів розділених відповідно до чисельності учнів на три групи, яка включає в себе змагання з 10 видів спорту. При підведенні підсумків спортивного року враховуються рейтингові показники щодо організації та проведення фізкультурно-масової та оздоровчої роботи в закладах дошкільної та загальної середньої освіти. В лісопарковій зоні смт Оржів Клеванської об'єднаної територіальної громади відбулася ХХІ обласна Спартакіада школярів Рівненщини з легкоатлетичного кросу. Одним із співорганізатором проведення на місці змагань був відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Клеванської селищної ради.

На базі Оржівського ліцею між закладами громади був організований та проведений ІІ етап І туру обласної спортивної гри «Сімейні перегони. Рухова активність».

Учні закладів освіти Клеванської селищної ради задіяні регулярними заняттями в системі дитячо-юнацького спорту в Рівненському районному ДЮСШ та комунальному закладі «Центр спорту Рівненського району» Рівненської районної ради.

Вихованці дитячо-юнацького спорту беруть участь у обласних та всеукраїнських спортивно – масових заходах. Серед даних змагань обласні дитячо-юнацькі ліги з волейболу, футболу, змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч» серед юнаків та дівчат, чемпіонати першості з легкої атлетики. Діти громади залучені у виступах дитячо-юнацької футбольної ліги серед юнаків 2004-2005 років, зайнявши в період 2018-2019 року в підгрупі ІІ місце, задіяні в змаганнях зі спортивного орієнтування, серед вихованців громади тренерами був проведений Кубок ОТГ з хортингу.

Здійснюють свою статутну діяльність громадські організації фізкультурно-спортивного спрямування, в частині розвитку дитячо-юнацького та резервного спорту в громаді. Відповідно до Програми підтримки діяльності громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування на території Клеванської селищної ради на 2019-2020 роки, затвердженої рішенням сесії селищної ради від 14 червня 2019 року №408, надається фінансової підтримки з місцевого бюджету для участі жителів громади в спортивно-масових заходах. На території громади зареєстровані наступні громадські організації:

  • ГО «Спортивний клуб «КОЛИВАНЬ»,
  • ГО «Оржівський клуб спортивного орієнтування - РАВЛИКИ»,
  • ГО «Рівненська районна федерація хортингу» 

У регулярному чемпіонаті першості дві команди громади є учасниками обласних змагань з футболу: у першості області – «Клевань – Оржів ОТГ», чемпіонаті – ФК «Коливань» смт Клевань. Команда «ОДЕК» з смт Оржів  учасник всеукраїнських аматорських змагань з футболу.

            На території громади функціонує стадіон, розташований на території Клеванської об’єднаної територіальної громади (смт Оржів), чотири футбольних полів (один із них на території Клеванського професійного ліцею) , три інших площинних спортивних споруд, один майданчик зі штучним покриттям (смт Оржів).

Щороку з метою забезпечення якісної підготовки до навчального року проводиться технічне обстеження спортивних споруд, інвентарю та обладнання, складаються відповідні акти щодо їх придатності для безпечного використання.

З метою стимулювання до занять у сфері фізичної культури і спорту, жителі громади взяли участь в спортивному конкурсі «Краща спортивна громада-2019», де при проведенні урочистостей з професійного свята – Дня працівників фізичної культури та спорту та при підведенні підсумків спортивного року організатори (Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» у Рівненській області)  здійснили нагородження кращих спортсменів, тренерів, вчителів фізичної культури, ветеранів спорту, громадських активістів, інструкторів зі спорту сільських та селищних рад, керівників спортивних клубів. Додатково здійснювалась фінансова підтримка для участі в різноманітних виступах команд зі спортивного орієнтування як на обласному, так і на Всеукраїнському етапі змагань, в змаганнях Чемпіонату області з футболу,  а також для участі на змаганнях в Чемпіонаті світу з хортингу.

Здобувачі освіти та жителі беруть участь в обласних спортивно-масових заходах різного рівня, зокрема: «Сімейні перегони. Рухова активність», «Рух заради здоров’я», «Старти надій», «Олімпійський урок», «Олімпійський день», «Здорова молодь – здорова нація», «Сокіл» («Джура»), «Козацький гарт» та інших.

На території громади за ініціативи ГО «Центр ініціатив «ВІАДУК» відбувся квест «Всебудевелосипедно», мета якого популяризація велосипедної культури серед мешканців Клеванської громади, підвищення обізнаності молоді щодо власної безпеки під час руху велосипедом, поширення  інформації щодо використання велосипедного транспорту  у повсякденному житті задля покращення власного здоров’я.

            Додатково в соціальній мережі та на веб-сайті Клеванської громади висвітлюються спортивні події та досягнення представників громади у змаганнях різного рівня.

Додаткова інформація про виділення фінансової підтримки відповідно до затвердженої Програми (з 01 липня 2019 року)

 

Липень

12 000 – участь команди ФК «ОТГ Клевань Оржів» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу            

30 000 – участь команди ФК «Коливань» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

 

Серпень

14 000«Оржівський клуб спортивного орієнтування-Равлики» для участі в змаганнях Відкритого кубку Львова  LION CUP 2019

30 000 – участь команди ФК «ОТГ Клевань Оржів» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

 

Вересень

25 000 - «Оржівський клуб спортивного орієнтування-Равлики» для участі в змаганнях «Кубок РАВЛИКА 2019»

3 000 – участь в змаганнях «Краща спортивна громада 2019»

16 000 – участь юнацької команди ФК «Коливань» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

20 000 – участь команди ФК «ОТГ Клевань Оржів» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

3 000 – участь в змаганнях серед сіл/селищ з нагоди Дня фізичної культури і спорту

 

Жовтень

15 600 – участь юнацької команди ФК «Коливань» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

6 400 – «Оржівський клуб спортивного орієнтування-Равлики» для участі в Міжнародних змаганнях зі спортивного туризму

25 000 – участь команди ФК «ОТГ Клевань Оржів» в Чемпіонаті Рівненської області з футболу

 

ВСЬОГО: 200 000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано