КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Кінно-спортивний гурток «Лісний Пегас»

Дата: 16.07.2019 09:25
Кількість переглядів: 1317

В історії цивілізації людина та кінь завжди і майже скрізь були тісно взаємопов`язані. Вплив коней на життя людини став феноменальним: спочатку коней використовували для отримання їжі, шкіри, кісток, сухожилля - загалом для виживання в найдавніші часи, а згодом, як транспортний засіб.

Для людини кінь став вірним помічником, як і в мирний час, так і на війні. Спілкування з кіньми навчило людей розумінню всього живого та виховувало любов до тварин.

Нині світ зваблює нас швидкісними автомобілями, сільськогосподарськими машинами,  потягами, літаками, - однак кінь має в своїй сутності щось особливе та важливе, чого не знайдеш в автоматизованій техніці. У цих тваринах закладене щось містичне, неймовірне.

В наш час у всьому світі ці розумні та добродушні тварини є для людей одним із вартісних хобі в кінному туризмі, в лісовому та сільському господарстві, іпотерапії. Однак здебільшого вони залучаються для функціонування кінного спорту, що характеризується, як один з найблагородніших та найкрасивіших видів спорту. Завдяки цьому в людині виховуєтьсядоброта, сміливість та спритність, а також  толерантне ставлення до братів наших менших. Спілкування з кіньми відволікає молодь від негативних звичок, а більшість в майбутньому стають спеціалістами з конярства. Тому, виходячи з найкращих побажань для своїх дітей та молоді, жителі смт Клевань звернулися до Клеванської селищної ради з проханням організувати кінно-спортивний гурток. Було багато труднощів для реалізації даної ідеї. Проте, завдяки керівникам селищної ради та добрим людям, влітку 2018 року на базі Клеванського лісництва було створено кінно-спортивний гурток «Лісний Пегас»Клеванського будинку культури (директор Володимир Кіткайло).

Одним із завдань гуртка є участь у всіх культурно-масових заходах нашої громади, заняття з верхової їздидля дітей та дорослих, їх підготовка до активної участі в змаганнях. Разом з тим, розвивати кінний туризм в Клеванській об`єднаній територіальній громаді, оскільки на її території є важливі історичні пам`ятки архітектури та славнозвісний Тунель кохання. 

На даний момент вже проводиться навчання дітей та дорослих, бажаючих навчитися їздити верхи. Збірна команда неодноразово приймала участь в кінних змаганнях на Рівненщині:в с. Велика Омеляна, с. Суськ, с. Зоря, смт Клевань та смт Оржів. Важливо, що учасники «Лісного Пегасу» стали призерами, про що свідчать отримані грамоти й медалі.

Кінно-спортивний клуб утримує чотирьох коней. Керівником гуртка є дипломований спеціаліст із конярства ОлегІванов – випускник Санкт-Петербурзького державного аграрного університетуз 35-річним стажем роботи. Поруч з тим він є професійним тренером з кінного спорту. Виконує функції зоотехніка, коваля та конюха.

Хотілося б висловити слова вдячностіДмитру Жовтянському  -голові  Клеванської селищної ради,  Ірині Тимощук - заступнику селищного голови Клеванської селищної ради, Сергію Чуприні – директору Клеванського лісгоспу, Миколі Годуну – ліснику, Анатолію Соляру - голові спортивного комітету, Ігорю Фізику – депутату Рівненської  обласної ради.

Значну допомогу для створеннякінно-спортивного клубу «Лісний Пегас» надали Людмила Гончар - сестра медична педіатричного відділення Рівненської ЦРЛ, Роман Ляшко – сторож лісництва, Юрій Дацюк – робітник лісництва.

Серед старанних учнів кінно-спортивного гуртка варто відзначити О. Мирончук,     Я. Трофимчук, В. Русина, Ю. Карпова, Т. Лелюх, А. Колб, С. Панчук та інших.

Отож, кінно-спортивний гурток «Лісний Пегас» дійсно займає важливе місце в житті  Клеванської об`єднаної територіальної громади, щодо розвитку культурно-масової діяльності та кінного туризму. Тому, слід побажати величезних творчих та спортивних успіхів для того, аби продовжувати робити добрі справи для людей в майбутньому.

 

Олег Іванов,

керівник кінно-спортивного гуртка

«Лісний Пегас» смт Клевань.

Переклад з російської мови та редагування 

Ірини Громик,

директора Публічної бібліотеки Клеванськох селищної ради.

 Світлини Олени Мирончук.


 

Фото без опису


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано