КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Привітання селищного голови з Днем Соборності України

Дата: 22.01.2019 09:28
Кількість переглядів: 753

Шановні жителі громади та гості!

Фото без опису

22 січня український народ відзначає величну дату своєї багатовікової історії — День Соборності України, свято об’єднання українських земель в єдину самостійну державу.

Саме в цей день, у 1919 році, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

Проте, хоч Акт Злуки тоді реалізувати не вдалося, він є яскравим виявом прагнення українців до національної єдності. Як відомо, державна незалежність України була відновлена лише 24 серпня 1991 року.

І сьогодні ми маємо незалежну українську державу, буття якої благословив Бог. І ми повинні, кожен на своєму місці, працювати і робити все для зміцнення нашої української держави. Успіх побудови демократичної та міцної держави грунтується на наших спільних зусиллях на дотриманні принципів незалежності, на усвідомленні власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею; мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків; оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків.

Впевнений, що день прийдешній принесе нам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до розбудови наших селищ, громади, області та усієї України!


Божого благословення всім вам!
Вітаю Вас з Днем Соборності України і бажаю і надалі триматися разом! 


Фото без опису     


Селищний голова: Д.Жовтянський


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано