КЛЕВАНСЬКА ГРОМАДА

Рівненська область

Бюджет Клеванської громади на порталі "openbudget"

Дата: 01.12.2018 21:15
Кількість переглядів: 754

ДЕРЖАВНА УСТАНОВА ВІДКРИТІ ПУБЛІЧНІ ФІНАНСИ розробила та запустила портал Бюджет для громадян (openbudget.gov.ua)

   


   
Фото без опису

   


Бюджет для громадян - це форма презентації основних бюджетних показників, спрямована на інформування широкого кола громадськості в доступній формі про основні цілі, завдання та пріоритети бюджетної політики, джерела наповнення бюджету, обґрунтування бюджетних витрат, планові і досягнуті результати використання бюджетних коштів.

Дана система надає громадянам безперервний доступ в електронному вигляді до інформації про бюджетні кошти на всіх стадіях планування та використання бюджетних коштів, в тому числі з урахуванням стратегії трирічного планування, забезпечення актуальності, достовірності та повноти інформації, комфортності використання аналітичних даних, простоти та зрозумілості поданої інформації, порівняння динаміки, можливості зворотного зв'язку та обговорення.

З метою забезпечення прозорості та доступності інформації під час формування бюджету для громадян використані різні методи візуалізації даних, у тому числі графіки, діаграми, малюнки, схеми.

Система забезпечує можливість анонімного перегляду, копіювання та роздрукування інформації, а розміщення її у вигляді наборів даних дасть змогу їх автоматизовано обробляти електронними засобами (машинозчитування) з метою повторного використання.

Окрім іншого, система передбачає одержання зворотного зв’язку від користувачів у вигляді коментарів, оцінок, запитів до розпорядників та відповідей на них, публікацій доказів щодо ходу виконання бюджетних програм.

Пряме посилання на бюджет Клеванської громади 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано